Nachtwake bij Pieterskerk voor slachtoffers Parijs

halfstokLeiden leeft mee met de slachtoffers van de terroristische aanslag in Parijs. Niet alleen door de vlag aan heet halfstok te hangen, maar ook met een spontaan georganiseerde nachtwake. Initiatiefnemer is Leidenaar Mustafa Kus: “Zie het als een spontane burgeractie. Ik ben die  terroristen zat! Vrede en vriendschap is onze boodschap!”

Door om middernacht bij elkaar te komen wil Kus de actie een extra dimensie geven: “Zo hebben we ook een soort nachtwake en offeren we een nachtje op voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke aanslag. Wij willen nu voor eens en voor altijd dat iedereen elkaar met rust laat en elkaars leefrecht respecteert.”

Kus hoopt dat veel mensen gevolg zullen geven aan zijn oproep om om middernacht naar de Pieterskerk te komen: “En neem iets mee om je afschuw tegen terrorisme kenbaar te maken. Ikzelf doe een laken om voorzien van teksten tegen terrorisme en voor vrede en vriendschap.”

 

Leiden parijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×