De bedoeling was goed, de uitvoering had wellicht beter gekund als er wat meer tijd was genomen voor de organisatie van de vredeswake bij de Pieterskerk. (Foto's: Chris de Waard).

Magere opkomst bij Vredeswake

Slechts een handvol mensen kwam om middernacht opdagen bij de Vredeswake die spontaan was georganiseerd door SP Leiden-bestuurslid Mustafa Kus. “Het was kort dag en het is slecht weer, maar ik ben nu al tevreden met de opkomst”, zei Kus die ongeveer 15 mensen op de been bracht met zijn bijeenkomst voor de Pieterskerk.

Veel mensen waren er niet bij de nachtwake, maar degenen die er wel waren, wilden ook wel wat kwijt over de gebeurtenissen in Parijs.

Goed bedoeld, maar wellicht te weinig overdacht. Door de samenkomst op zo’n korte termijn te houden, wisten veel mensen er niks van. Dat gold ook voor Pieterskerk directeur Frieke Hurkmans die rond 00.30 uur een berichtje ontving over de wake en in haar woonplaats Utrecht uit bed en in de auto stapte om de kerk te openen en voor koffie te zorgen: “Dat is wel het minste dat ik kon doen”, vond Hurkmans.

Waarschijnlijk volgt er begin van de week nog een door de gemeente Leiden georganiseerde bijeenkomst. Daar is door het stadsbestuur over gesproken, maar het is nog niet helemaal duidelijk of er ook inderdaad weer wordt gekozen voor een bijeenkomst zoals begin dit jaar ook op zeer korte termijn werd georganiseerd na de aanslag op Charlie Hebdo.

Leiden parijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×