Minister Kamp temidden van de vertegenwoordigers van de dertig gemeenten die de Retaildeal hebben getekend (Foto: Economie071).

Leiden tekent Retaildeal met minister Kamp

Vandaag heeft Leiden, samen met 30 andere gemeentes, met minister Kamp van Economische Zaken de Retaildeal getekend. Dit gebeurde in de Grote Kerk in Den Haag. In deze overeenkomst staan afspraken voor winkelgebieden en detailhandel. De gemaakte afspraken moeten ondernemers meer kansen bieden en leegstand tegen gaan. Verder komt er scholing voor winkelpersoneel op het gebied van de ‘veranderende behoeften van de consument’.

Namens Stichting Economie071, een samenwerkingsverband van zes gemeenten, ondernemersverenigingen en onderwijsinstellingen uit de regio, tekende wethouder Inge Nieuwenhuijzen van de gemeente Voorschoten de deal. Ook de Centrummanager Leiden Erwin Roodhart was hierbij aanwezig.

Nieuwenhuijzen ziet de uitnodiging aan de regio om de Retaildeal te tekenen als een erkenning van goed regionaal retailbeleid. “Voor ons geeft de Retaildeal toegang tot specifieke kennis en gebruik van een landelijk netwerk op het gebied van retail. Met deze deal tonen we commitment om de retail in onze regio te verbeteren.”

Economie Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×