(Impressie: PR).

1,2 miljoen voor lancering nieuw trainingscentrum op Bio Science Park

Het nieuwe Biotech Training Facility op het Leiden Bio Science Park is bijna klaar voor gebruik, het gebouw wordt op 18 december opgeleverd. Vanaf januari volgend jaar worden hier werknemers uit de farmaceutische industrie bijgeschoold in de modernste technieken. De gemeente wil, net als het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit Leiden, een lening verstrekken om het trainingscentrum op gang te helpen. De gemeenteraad zal zich hier nog over buigen.

Rolf Eijgenraam sprak met wethouder Frank de Wit over de Biotech Training Facility en de lening.

Lening
Om er voor te zorgen dat het trainingscentrum soepel kan starten, leent het een bedrag van 1,2 miljoen van de gemeente, het LUMC en de Universiteit Leiden. Ieder staat garant voor 400.000 euro, een derde van het bedrag. Deze financiering is nodig om de eerste paar jaren mogelijk te maken. Uiteindelijk moet de Biotech Training Facility een commercieel opleidingsinstituut worden, met de winst kan ze dan de lening aflossen. Mocht de winst tegenvallen, zal de Provincie door middel van een garantiesubsidie de financiering terugbetalen.

Bestuur stichting
Wethouder Robert Strijk heeft een tijd in het bestuur van de stichting Leiden Bio Science Park. Binnenkort komt er een eind aan zijn functie, deze wordt overgenomen door een ambtelijk bestuurslid of deskundige. Dat bestuurslid zal de belangen van de gemeente behartigen en een bijdrage leveren aan het commerciële succes van de Biotech Training Facility.

6. BTF-Leiden

Economie Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×