(Foto: PR)

Adbelkader Benali te gast tijdens afsluiting Nederland Leest

De BplusC sluit op 29 november Nederland Leest af met een bezoek van schrijver en presentator Abdelkader Benali, conservator van Museum de Lakenhal, Christiaan Vogelaar en Stadsdichter Wouter Ydema.

Nederland Leest is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) in oktober of november. Voor elke editie wordt er een auteur uitgekozen om een boek te schrijven of samen te stellen. Voor de tiende editie heeft A.L. Snijders speciaal een bundel samen gesteld voor iedere provincie met korte verhalen uit de regio.

Verschillende gasten
Een van de korte verhalen die geselecteerd werd, was ‘de Kooi’ van Abdelkader Benali. Tijdens de slotmiddag leest hij zijn verhaal voor en gaat hij in gesprek met het publiek. Christiaan Vogelaar, conservator Oude schilderkunst van Museum De Lakenhal, vertelt meer over het schilderij ‘Gezicht op Leiden uit het noordoosten’ en stadsdichter Wouter Ydema leest zijn gedicht, geïnspireerd op Nederland Leest, voor.

De dag en Nederland Leest 2015 wordt afgesloten met een presentatie van ingezonden korte verhalen naar aanleiding van de schrijfwedstrijd Nederland Leest, Leiden Schrijft.

De slotmiddag van Nederland Leest vindt plaats op zondag 29 november van 14.00 tot 16.30 uur in de BplusC locatie Nieuwstraat. Toegang is gratis.

Cultuur Leiden Nieuws BplusC


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×