(Foto: J.P. Kranenburg).

Ruim half miljoen waterdagen bij elkaar gelopen

XX5223[1]Gisteren werd de Water Walk, een actie voor het goede doel gehouden. Zeven vestigingen van The Body Shop gingen de strijd met elkaar aan tijdens een wandeltocht door het centrum van Leiden. De deelnemers moesten tijdens een route van tien kilometer, een jerrycan met tien liter water, zo snel mogelijk naar het eindpunt brengen.

The Body Shop hield The Water Walk in samenwerking met WaterAid. Dat is een internationale organisatie die staat voor de verbetering van de toegang tot veilig drinkwater en het verbeteren van sanitaire voorzieningen in arme landen. Met de wandeltocht werd er aandacht gevraagd voor de inwoners van Ethiopië, die ook kilometers moeten lopen voor drinkwater.

De lange tocht begon bij The Body Shop aan de Haarlemmerstraat en was ook het eindpunt. De route liep langs de Leidse singels, de Pieterskerk, de Hooglandse kerk en De Burcht. Voorbijgangers van de winkel konden symbolisch meelopen met de actie door vijftig meter met een jerrycan te lopen. Daarmee doneerde ze tegelijkertijd een dag schoon drinkwater.

The Water Walk is onderdeel van een inzamelingsactie van The Body Shop die loopt tot eind december. Bij elk product dat bij The Body Shop wordt gekocht, wordt er een dag drinkwater voor een familie in Ethiopië gedoneerd. De teller staat nu op 504.834 dagen drinkwater. Het uiteindelijke resultaat wordt na de kerst bekend gemaakt.

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×