(Foto: Erfgoedcafé Leiden).

Erfgoedcafé geeft rondleiding door Academiegebouw Leiden

Leidenaren die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en het erfgoed van Leiden kunnen op 10 december het Academiegebouw aan het Rapenburg bezichtigen. Erfgoedcafé Leiden organiseert een rondleiding door het gebouw en hoogleraar universiteitsgeschiedenis Willem Otterspeer geeft een presentatie over het oudste gebouw van de universiteit.

Gidsen van Het Gilde Leiden zullen de bezoekers rondleiden. Zo zal de Senaatskamer bezocht worden en kunnen bezoekers een kijkje nemen in het bekende Zweetkamertje. Daar staan onder andere handtekeningen van bijzondere afgestudeerden waaronder koning Willem-Alexander en Nelson Mandela.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van Erfgoedcafé Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×