Faye, leerling van OBS de Stevenshof, ontving uit handen van wethouder Robert Strijk het School op Seef certificaat. (Foto: Maaike Lek)

Basischool de Stevenshof ontvangt School op Seef certificaat

In naam van de openbare basisschool de Stevenshof ontving vanochtend leerling Faye uit handen van wethouder Robert Strijk het verkeersveiligheidslabel School op Seef. In totaal verkregen 5 andere scholen in Leiden het certificaat maar basisschool de Stevenshof is de eerste basisschool die het certificaat voor de tweede keer in ontvangst neemt.

School op Seef is het programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen op de basisschool.


Maaike Lek sprak met Mirte den Hollander, lerares en verkeerscoördinator van OBS de Stevenshof, en Theo Stadt, verkeersouder bij OBS de Stevenshof.

Praktijk en theorie
Om het verkeersveiligheidslabel School op Seef te verkrijgen moet een school veel aandacht besteden aan verkeerseducatie en de verkeersveiligheid rondom de school. “We moeten in alle klassen verkeerslessen geven, zowel praktijk als theorie” vertelt Mirte den Hollander, lerares groep 4B en verkeerscoördinator op OBS de Stevenshof. “Buiten de activiteiten moeten we ook contact met de gemeente onderhouden hoe we het zo veilig mogelijk rondom de school kunnen houden.”

Kijken naar de toekomst
Om de succesformule te onderhouden is OBS de Stevenshof constant bezig met verbetering. Theo Stadt is verkeersouder bij de basisschool en ondersteunt de verkeerslessen. “Je moeten blijven nadenken over de toekomst. Wat je tegenwoordig veel ziet is dat veel elektrisch wordt en dat het stiller wordt.” Door vooruit te kijken wil de school hun lessen up-to-date houden. “We zijn ook aan het kijken, als een ouder een elektrische auto heeft, om dat eens een keer te ervaren.”

Door de verkeerslessen ziet de school duidelijk verschil als het gaat om de oplettendheid van de kinderen. “Een paar jaar geleden zijn we gestart met de kaarten actie. De kinderen van de bovenbouw delen groene, gele en rode kaarten uit op het schoolplein. Dan merk je wel dat kinderen hun ouders ook aan gaan spreken” vertelt Mirte den Hollander.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×