In dit pand krijgen 30 uitgeprocedeerde asielzoekers bed, bad en broodopvang. (Foto: Google Maps).

Opvang uitgeprocedeerde vluchtelingen opent deuren

De bed, bad en broodvoorziening aan het Maansteenpad in de Hoge Mors wordt op 4 januari 2016 in gebruik genomen. Op die dag verhuizen de 30 uitgeprocedeerde asielzoekers naar deze opvang. Dat heeft wethouder Roos van Gelderen in een brief aan de raadscommissie Onderwijs en Samenleving bekendgemaakt. Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV) krijgt op 11 december de sleutel van het Leidse pand.

De bed, bad en broodopvang is bedoeld voor vluchtelingen die geen asielvergunning hebben gekregen. Ze hebben er tijdelijk onderdak terwijl er uitgezocht wordt hoe ze het beste terug kunnen keren naar hun land van herkomst.

Open dag
Op 17 december is er eerst nog een klankbordoverleg over de opvang en de organisatie van een open dag voor de buurtbewoners. Deze open dag vindt op 22 december plaats. De omwonenden kunnen dan een beeld krijgen van de opvang en hun vragen stellen.


Chris de Waard sprak wethouder Roos van Gelderen over vluchtelingenopvang in Leiden. Waaronder ook over de uitgeprocedeerde vluchtelingen die naar het Maansteenpad verhuizen.

Leiden Politiek Bed-bad-broodvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×