(Foto: J.P. Kranenburg).

Sint en Piet zetten zondag binnenstad op stelten

Leiden staat 29 november in het teken van Sinterklaas en zijn Pieten. Tijdens terugkerende evenement OPEN zijn er in de binnenstad activiteiten voor jong en oud. Daarnaast kunnen mensen ook naar het Lab van Sinterklaas in Museum Boerhaave, waar ‘Pietenworkshops’ worden gegeven.

Wie mee wil doen met zo’n Pietenworkshop in het museum, kan bijvoorbeeld de Recyclepiet helpen met het maken van gerecyclede cadeautjes. Iedereen kan zijn eigen plastic flessen meenemen en samen met de pieten daar een armband of springtouw van maken.

Iedereen die nog geen Pietendiploma heeft kan bijvoorbeeld naar het Huis van Sinterklaas in De Waag. Daar wordt geknutseld en begint ook het Sint Spel. Verder kunnen ouders en kinderen terecht in de Stadsgehoorzaal voor verhalen over de Sint, pepernoten bakken en knutselen. Iedereen die zijn schoen zet, ontvangt een kaartje voor een kindervoorstelling of concert.

Er zullen ook muzikale (peper-)noten in Leiden klinken. Marchingband De Maretoeters gaat voor de gelegenheid als Marepieten Band door de stad. Voor mensen die geen zin hebben om te lopen, rijdt er een speciale ‘Pietentram’ door de Haarlemmerstraat. Opstappen kan bij de Hartebrugkerk.

Meer informatie vind je op de website van het Boerhaave Museum en die van OPEN.

 

 

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×