Gedachten lezen, autisme en wetenschapsnieuws

Wij spraken met Taal- en literatuurwetenschapper Max van Duijn. Hij zegt dat iedereen de gedachten van een ander zou kunnen lezen. Op 29 november spreekt hij hierover op het Eureka festival in Amsterdam. Luister het interview hier terug!

Tot kort geleden dacht men dat de werking van de hersenen bij jongens met autisme hetzelfde is. Neuropedagoge Marcia Brandenburg-Goddard ontdekte het tegendeel; hetzelfde gedragsprobleem kan verschillende oorzaken hebben. Ze vindt daarom dat er andere behandelingsmethoden moeten komen.

Onze redacteur Bob de Brabandere sprak over mierenbruggen, het graf van koning Arthur en de welbekende pinguïns!  Wie luistert er eigenlijk niet?

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×