Oproep Neelie Kroes aan gemeente en universiteit: koop bij start-up's!

Leiden Start! Dat is de naam van de bijeenkomst die gisteren werd gehouden in Level Leiden. Presentaties en innovatieve start-up’s uit het Leiden Bio Science Park, een debat tussen gemeenten, Universiteit Leiden, LUMC en ambassadeur Neelie Kroes van Startup Delta. Daarin deed Kroes een oproep aan gemeente en universiteit om de start-up’s te helpen. Bijvoorbeeld als ‘launching customer’. Dat is belangrijk voor startende bedrijven om vervolgens ook bij anderen binnen te komen.

Chris de Waard in gesprek met Neelie Kroes, Willem te Beest (college van bestuur universiteit) en wethouder Robert Strijk (economie).

Vice-voorzitter Willem te Beest van de Universiteit Leiden gaf aan daar zeker open voor te staan. “We kopen elk jaar voor zo’n 86 miljoen euro in. Daar moeten we iets mee kunnen.” Een vast percentage bij starters besteden ziet Te Beest niet zitten: “Het moet gewoon om goeie ideeën en producten gaan. Er zijn hier ook alweer verschillende mensen naar me toe gekomen. Als het interessant klinkt, gaan we er als universiteit zeker mee in gesprek.”

De gemeente Leiden stat ook wel open voor de oproep van Kroes. Wethouder Strijk wil best wat meer risico’s nemen en ook als dat zo uitkomt eens bij starters inkopen: “Ik ga in elk geval uitzoeken wat er op dat gebied kan. Er zijn natuurlijk ook allerlei regels en daar moeten we naar kijken.”

Economie Leiden Politiek Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×