(Foto: PR)

Derde Gezonde Schoolkantine Schaal voor het Marecollege

Voor de derde keer op rij heeft de vrijeschool het Marecollege de Gezonde Schoolkantine Schaal mogen ontvangen van het Voedingscentrum. Deze schaal wordt jaarlijks uitgereikt aan scholen die voor minimaal 75% gezonde producten aanbieden in de kantine. Het Marecollege zit met 83% gezonde producten in het assortiment zelfs ruim boven de norm.

Naast het aanbieden van het gezonde assortiment doet het Marecollege veel moeite om gezondheid en duurzame consumptie te stimuleren onder de leerlingen. Op het groene schoolplein worden biologische groenten, fruit en kruiden verbouwd. Leerlingen oogsten de gewassen om vervolgens tijdens de kooklessen gerechten mee te bereiden. De producten uit de kooklessen worden verkocht in de kantine.

Ook wordt het groente- afval uit de keuken wordt niet weggegooid maar wordt gecomposteerd en weer wordt gebruikt voor bemesting van de groentetuin stimuleert de leerlingen om na te denken over hergebruik.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×