Het afgelopen jaar werd eerst de bestaande bebouwing op het Lakenplein gesloopt. Aansluitend volgde archeologisch onderzoek. Nu de politiek instemt met de nieuwbouwplannen kan de herontwikkeling van het gebied gaan beginnen. (Foto's: Chris de Waard).

Groen licht voor woningbouw Lakenplein

De Leidse gemeenteraad stemt volgende week in met de plannen van Portaal om op het Lakenplein 64 appartementen en maisonnettes te bouwen. Onder de huizen komt een halfverdiepte parkeergarage voor 57 auto’s. De realisatie van de nieuwbouwwoningen liep vertraging op doordat de plannen tussentijds zijn aangepast.

Een impressie van de nieuwbouw die op het Lakenplein wordt gebouwd door Portaal. (Stefano Architecten).

impressie_lakenpleinEen impressie van de nieuwbouw aan het Lakenplein.

Chris de Waard in gesprek met bouwwethouder Laudy over het nieuwe woningbouwplan voor het Lakenplein.

De Leidse raad is unaniem enthousiast over de plannen, zo bleek gisteravond bij de behandeling van het voorstel in de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling. Vooral het inpandig parkeren oogst veel lof. Daardoor kan een deel van het Lakenplein straks vergroend worden. Han Dirks van de SP, een partij die zich altijd sterk maakt voor sociale woningen in de stad, spreekt van een mooie mix van betaalbare nieuwbouwwoningen: “En er worden er zelfs meer teruggebouwd dan er stonden”.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×