Avond over Islam en Racisme bij moskee Leiden Noord

Twee vragen staan er centraal tijdens de bijeenkomst ‘Islam & Racisme’ die de moskee in Leiden Noord op zaterdag 12 december organiseert. Wat zijn de cijfers en de feiten rondom islamofobie in Nederland en welk standpunt neemt de islam in als het om racisme in het algemeen gaat. Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden organiseert de avond samen met ‘Meld Islamofobie‘.

“Angst, wantrouwen, spanningen tussen bevolkingsgroepen, racisme en discriminatie zijn aan de orde van de dag. Dat leidt tot grote mishagen, voornamelijk onder de moslimgemeenschap in Nederland”, zo stellen de organisatoren. “De moslimgemeenschap voelt zich ten opzichte van andere Nederlandse burgers ongelijk behandeld op basis van kenmerken die er helemaal niet toedoen. Bijvoorbeeld afkomst of religie. Zaken die niets over de persoon zelf zeggen”. Tijdens de bijeenkomst wordt het woord gevoerd door Sahykh Said el Mokadmi, vaste spreker van het islamitisch centrum Imam Malik, en door jurist Nadia Benaissa van Meld Islamofobi die ook schrijft voor ‘Wij blijven hier’.

De avond is vrij toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp. De deuren van het Islamitisch Centrum Imam Malik aan de Nieuwe Marnixstraat 80 in Leiden gaan om 18.15 uur open. Om 19.00 uur begint de feitelijke bijeenkomst.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×