Vrijwilligers helpen in de Voedselbank. (Archieffoto: Sleutelstad.nl).

Leidse Voedselbank houdt kerstinzameling

Voedselbank Leiden houdt op zaterdag 12 december van 10.00 tot 16.00 uur haar traditionele kerstinzameling bij de Albert Heijn XL aan het Bevrijdingsplein. Vrijwilligers zullen daar klaarstaan  om het winkelend publiek een boodschappenbriefje te overhandigen met het verzoek om één boodschap extra te doen voor de circa 425 huishoudens in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude die door omstandigheden afhankelijk zijn van een gratis, wekelijks voedselpakket van de Voedselbank.

Tijdens de wintermaanden slinken de voorraden sterk, doordat er minder verse groente en fruit beschikbaar zijn en we aanspraak moeten doen op onze houdbare producten. Om een buffer te kunnen opbouwen en onze klanten ook na kerst weer goed gevulde pakketten te kunnen geven, is deze traditionele inzameling elk jaar weer heel erg hard nodig.

Op dezelfde dag houdt de Voedselbank ook open dag in hun pand aan de Willem Barentszstraat 37. Hier kunnen mensen langskomen met  houdbare producten. Er is vooral behoefte aan dagelijkse, houdbare boodschappen zoals zonnebloemolie, vis, vlees, groente en fruit in blik of pot, boter, vacuüm verpakte kaas, eieren, peulvruchten in blik, pasta, rijst, koffie, thee en persoonlijke verzorgingsproducten. Voor mensen voor wie de Voedselbank teveel uit de route ligt, is afleveren van levensmiddelen bij Diaconaal Centrum de Bakkerij aan de Oude Rijn 44c ook een optie.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×