Leidse universiteit pakt tekort leraren Duits aan

1

Een nieuw tweejarig masterprogramma moet het tekort aan eerstegraads leraren Duits aanpakken. De Leidse universiteit gaat samen met vier andere Nederlandse universiteiten proberen het aantal studenten te vergroten zodat aan de enorme vraag aan leraren in het voortgezet onderwijs kan worden voldaan. Al jaren is er een gebrek aan studenten Duits en met een groeiend aantal docenten Duits dat met pensioen gaat, wordt het tekort steeds nijpender.

De nieuwe master is bijzonder omdat het zich specifiek richt op studenten die eerst een andere bachelor hebben gehaald. Wel is een basiskennis van het Duits verplicht. De universiteit en de Rijksoverheid hoopt op deze manier meer studenten te verleiden om leraar Duits te worden. Naast taakvaardigheid en vakinhoudelijke onderwerpen krijgen de studenten ook vakken zoals didactiek. Aan het einde volgt een bul met eerstegraads lesbevoegdheid.

Het ministerie van Onderwijs steunt het initiatief en hoopt op deze manier het aantal gekwalificeerde docenten Duits te vergroten.

Delen

1 reactie

Over de auteur

Je bent nu offline