VVD stelt vragen bij digitalisering bouwarchief

3

De VVD in Leiden wil weten of hoe het gunnen van de digitalisering van het Leidse bouwarchief aan de DZB is verlopen. Dat blijkt uit vragen die de fractie heeft gesteld aan college van burgemeester en wethouders. Raadslid Hoogeveen stelt de vragen omdat hij bang is dat Leidse ondernemers geen eerlijke kans hebben gekregen om ook te bieden op deze klus.

De Leidse liberalen willen weten of er goed is gekeken naar de alternatieven voor DZB en of de opdrachtnemer daadwerkelijk de beste (en mogelijk goedkoopste) was. Hoogeveen maakt zich zorgen om concurrentievervalsing. Aan het begin van 2016 worden de antwoorden van het stadsbestuur verwacht.

Delen
LeidenWalk

3 reacties

  1. DZB kan het goedkoop doen omdat het allemaal mensen in de participatiewet zijn en geen mensen met een reguliere baan. Goedkooop ‘dwangarbeid’ Vreemd dat de VVD vragen stelt. Deze partij is toch juist de uitvinder van mensen in de bijstand voor een habbekrats werk laten doen wat eigenlijk een normale baan had moeten zijn. Je zou eigenlijk afvragen of meneer Hoogeveen met de gunning geschaadt is in zijn eigen persoonlijke belang of van één van zijn VVD-partijgenoten die nu geld mislopen.

Over de auteur

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.