Abdelkader Benali gaf op de slotmiddag van Nederland Leest een lezing. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Beroemde schrijvers sluiten Nederland Leest af

BplusC sloot afgelopen zondag samen met 70 bezoekers het jaarlijkse evenement Nederland Leest af in de locatie Nieuwstraat. Voor de tiende editie van het evenement ontvingen leden van de bibliotheek in november een verhalenbundel van A.L Snijders met verhalen uit de Nederlandse geschiedenis. Voor elke provincie was er een bundel samengesteld met korte verhalen uit de regio.

Op de slotmiddag werden ingezonden verhalen gepresenteerd en werden er lezingen gegeven. Zo vertelde Christiaan Vogelaar, conservator Oude schilderkunst van Museum De Lakenhal, een verhaal over het schilderij ‘Gezicht op Leiden uit het noordoosten’, van Jan van Goyen.

Stadsdichter Wouter Ydema las een zelfgeschreven gedicht voor over het evenement. Naast Ydema en Vogelaar gaf Abdelkader Benali een lezing waarin veel ervaringen over zijn periode in Leiden verwerkt waren. Verder las hij het verhaal De Kooi voor uit de Nederland Leest geschenkenbundel.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×