In zes Leidse parken mag als het aan de burgemeester ligt komende jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden breidt aantal vuurwerkvrije zones uit

Leiden heeft bij de komende jaarwisseling zes vuurwerkvrije zones. Dat zijn er vier meer dan bij de afgelopen jaarwisseling toen vuurwerk afsteken alleen verboden was in Polderpark Cronesteyn en in de Leidse Hout. Dit jaar komen daar als het aan burgemeester Lenferink ligt het Merenwijkpark, het Stevenshofpark, Park Kweeklust in de Mors en Park Hooghkamer in Leiden Zuid-West bij. In de zes parken is het tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur verboden om vuurwerk af te steken. Volgende week buigt de politiek zich nog over het voorstel.

Vuurwerk-Vrijezone.jpg

Het is, overigens net als in voorgaande jaren, niet de bedoeling dat politie en gemeentelijke opsporingsambtenaren gaan patrouilleren in de parken. Daar is geen capaciteit voor, Wel is de burgemeester positief over het effect van de vuurwerkvrije zones bij de afgelopen jaarwisseling. Er blijkt een preventieve werking vanuit te gaan.

 

vuurwerkvrijDeze zes parken zijn door de burgemeester aangewezen als vuurwerkvrije zone.

Leiden Politiek Vuurwerkverbod


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×