Het in elkaar geknutselde radarpistool dat gemaakt is door twee studenten van de Universiteit Leiden. (Foto: Universiteit Leiden).

Studenten Universiteit Leiden bouwen 'radarpistool'

Twee natuurkundestudenten van de Universiteit Leiden hebben met online gevonden bouwinstructies van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) een ‘radarpistool’ gebouwd. Met het radarpistool zou de snelheid van bewegende objecten berekend kunnen worden.

Toen de studenten Ellen Riefel en Mark Knigge de bouwinstructies vonden, besloten ze daadwerkelijk zo’n radarpistool te bouwen.  Hoewel het apparaat slechts bestaat uit een houten plank, tinnen blikken, koperen draden en duct tape, kan het toch de snelheid van bewegende objecten bepalen en heeft het slechts een foutmarge van enkele kilometers per uur.

Het apparaat zendt een signaal uit dat weerkaatst op het te meten object en dat vervolgens weer wordt opgevangen door het instrument. Het signaal wordt vervolgens vertaald naar digitale informatie. De studenten hebben een algoritme geschreven waarmee de computer met die informatie de snelheid kan bepalen.

Leiden Onderwijs Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×