Loek Dijkman overhandigde het eerste boek over de geschiedenis van 't Lant van Beloften aan burgemeester Henri Lenferink. (Foto's: Maaike Lek).

Boek over historisch pand aan burgemeester Lenferink overhandigd

Het eerste exemplaar van ’t Lant van Beloften: de geschiedenis van een Hollands huis in Leiden is afgelopen vrijdagavond in het Kinderrechtenhuis overhandigd aan burgemeester Henri Lenferink. Voor het boek werd onderzoek gedaan naar de geschiedenis en de bewoners van het historische pand aan de Hooglandse Kerkgracht 29. “Dit gebouw heeft een groot deel van de vaderlandse geschiedenis meegemaakt”, aldus Loek Dijkman, eindredacteur van het boek.

Burgemeester Henri Lenferink, die het boek al deels gelezen had, sprak lovende woorden over het boek. “Het is een uniek boek, het komt niet veel voor dat er zo veel informatie door omwoners verzameld wordt en ook gepubliceerd”, aldus Lenferink. Volgens de burgemeester geeft het boek een heel mooi beeld van één van de oudere panden van Leiden.

Feestelijk
Het nieuwe boek werd feestelijk gepresenteerd in het oude weeshuis, tegenwoordig het Kinderrechtenhuis, aan de Hooglandse Kerkgracht. Na de presentatie was er ruim de tijd om na te praten, het boek te kopen en een drankje te drinken. De avond werd geopend door een optreden van een kinderkoor. Daarnaast werden er gedichten voorgedragen door Leidse dichter Han Ruijgrok.

Te koop
Het boek wordt uitgebracht door Waanders Uitgevers. Het is voor 30 euro verkrijgbaar bij Leidse boekhandels. Daarnaast is het boek online te bestellen bij verschillende online webshops als Bol, Bruna en Libris.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×