Overheid stuurt controlebericht NL-Alert

Aanstaande maandag stuurt de landelijke overheid via NL-Alert een controlebericht naar alle mobiele telefoons in Nederland. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie via een tekstbericht informeren. Bijvoorbeeld bij een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer. NL-Alert is inmiddels ruim tachtig keer ingezet om mensen te informeren bij verschillende noodsituaties.

nlalert

NL-Alert werkt op basis van ‘cell broadcast’ en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

KPN, Vodafone en T-Mobile zenden het NL-Alert uit via hun 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Vanaf begin 2016 kan de overheid NL-Alert ook uitzenden over het 4G-netwerk van Tele2. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet men dit zelf doen. Hoe dat moet, wordt uitgelegd in een instructievideo op www.nl-alert.nl.

 

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×