Ook dit jaar ligt er weer een ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Vrijdag gaat hij open en wordt pas weer begin januari weggehaald. (Foto's: Chris de Waard).

Schadevergoeding voor Rederij Rembrandt

Rederij Rembrandt kan een schadevergoeding van ruim 6.000 euro krijgen omdat  het rondvaartbedrijf in december 2013 niet over de Nieuwe Rijn kon varen. Daar lag toen, net als elk jaar, de ijsbaan. De vergoeding wordt door de gemeente aangeboden op basis van inkomstenderving en kosten voor juridische bijstand. Of Rederij Rembrandt het bedrag hoog genoeg vindt, is niet bekend, De reder weigert Sleutelstad te woord te staan. Mocht Rembrandt vinden dat een hogere schadeloosstelling op z’n plaats is, dan kan er bezwaar gemaakt worden tegen het aanbod.

Chris de Waard is gesprek met wethouder Laudy over de schadevergoeding aan Rederij Rembrandt.

Overigens lopen er ook nog meer procedures van het bedrijf tegen de gemeente. Wethouder Laudy denkt dat de gemeente daar steeds beter uitkomt, omdat de de regels rond het gebruik van het water van de Nieuwe Rijn de afgelopen jaren steeds verder zijn vastgelegd.

Ook dit jaar is de Nieuwe Rijn weer afgesloten voor het vaarverkeer. Tot en met zondag 3 januari 2016 ligt de ijsbaan er weer. Volgende week wordt ook de kerstmarkt aan de andere kant van de Koornbeursbrug weer opgebouwd. Die krijgt net als de afgelopen jaren een heuse rondvaarthaven. Zo kunnen bezoekers van de kerstmarkt een rondvaart maken door winters Leiden. Die vaartochten worden verzorgd door Rederij de Drie Geuzen.

Leiden Politiek nadeelcompensatierembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×