(Archieffoto: Chris de Waard).

Meer schadevergoeding voor Rederij Rembrandt wegens afsluiten Nieuwe Rijn

De schade die Rederij Rembrandt heeft geleden is door de Raad van State hoger vastgesteld dan wat de gemeente Leiden eerder had becijferd. De gemeente moet aan de rederij een bedrag van 8.575,00 euro nadeelcompensatie betalen, omdat in de winter van 2013 geen gebruik gemaakt kon worden van de Nieuwe Rijn.

Die werd toen afgesloten met pontons ten behoeve van de drijvende ijsbaan en kerstmarkt. In latere jaren gebeurde dat ook, maar toen was het bestemmingsplan aangepast, waardoor er geen grondslag meer bestond voor schadevergoeding.

De rederij had veel meer geld geëist van de gemeente. Zo zou de waarde van het bedrijf, als gevolg van de afsluitingen, met 44.000 euro zijn afgenomen. De rechtbank denkt dat het bedrijf destijds hooguit tijdelijk minder waard is geweest.

Op een aantal andere punten kreeg de rederij wel gelijk van de rechtbank, waardoor het bedrag dat de gemeente moet betalen als nadeelcompensatie is vastgesteld op 8.575,00 euro. Bijna 2.500,00 euro meer dan de 6.160,26 euro waarop de gemeente eerder uitkwam. Naast de nadeelcompensatie moet Leiden ook de proceskosten van 3.802,70 aan Rederij Rembrandt vergoeden, alsmede 835,00 euro aan griffierecht.

 

Advertentie

Leiden nadeelcompensatierembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×