(Foto: Chris de Waard).

SP en CDA vanmiddag huis-aan-huis door De Kooi

De Leidse gemeenteraadsfracties van de SP en het CDA gaan vanmiddag naar De Kooi om actie te voeren tegen de geplande sloop van 127 woningen in die wijk. De partijen zullen posters aan de bewoners uitdelen met de slogan ‘houd de oude kooi mooi’, die zij dan op hun raam kunnen plakken. “We zij heel erg tegen de sloop en beraden ons over politieke acties, zowel in de raad als daarbuiten”, aldus SP-raadslid Han Dirks.


Chris de Waard in gesprek met Han Dirks over de voorgenomen sloop in De Kooi.

Als het aan woningbouwcorporatie De Sleutels ligt, worden de huizen niet gerenoveerd maar gesloopt en vervangen door nieuwbouw. “Dit is een contractbreuk ten opzichte van de bestaande afspraken tussen de bewoners en De Sleutels uit 2009”, vindt Han Dirks.

De Sleutels heeft in een brief aangegeven het gesprek aan te willen gaan met de Leidse gemeenteraad. Wethouder Paul Laudy heeft gisteren in de raad aangegeven dat hij dat gesprek wil afwachten. “Ik had liever gehad dat Laudy al wat duidelijkheid had gegeven over wat hij en het college van de geplande sloop vinden”, stelt Han Dirks.

Leiden Politiek Oude Kooi


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×