Drone-'piloten' besturen van afstand hun vliegtuig en zetten ook van afstand hun wapens in.

Docu over drones in Movies That Matter

movies-that-matter-BALKOnbemande vliegtuigen die worden ingezet in de oorlog tegen terrorisme. De effecten die deze vliegende moordwapens hebben op de burgerbevolking in Pakistan is te zien in de documentaire ‘Drone’ van Tonje Hessen Schei. De drone heeft oorlog voorgoed veranderd, maar het internationaal recht is nog niet op deze nieuwe wapens aangepast. Over de machteloosheid van slachtoffers, de drone-‘piloten’ en het vacuüm van het recht gaat deze documentaire.

De documentaire uit 2014 is op verschillende plaatsen in het land te zien. Op maandag 14 december wordt ‘Drone’ om 19.00 uur in het Kijkhuis in Leiden vertoond in het kader van Movies That Matter On Tour van Amnesty International. De film wordt gevolgd door een debat met het publiek. Frank Slijper, beleids-adviseur veiligheid en ontwapening van vredesorganisatie PAX, een begin met dat debat en geeft commentaar op de in de documentaire aangesneden ethische en juridische kwesties.

https://www.youtube.com/watch?v=mNdxhnjAvug

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×