Winnaars van Leidse Sportprijzen 2014. (Archieffoto: Sleutelstad.nl).

Voordragen Leidse Sportprijzen kan nog

De Leidse Sportprijzen 2015 worden op 12 februari 2016 in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal uitgereikt. Wie deze gaan winnen, kan nog worden bepaald: iedereen kan nog sporters voordragen voor deze prestigieuze prijs. Winnaars zijn er in vijf categorieën en daarnaast zijn er ook nog aanmoedigingsprijzen. De verkiezing tot sportman, sportvrouw, sportploeg en coach en mindervalide sporter vindt ieder jaar plaats om sportieve Leidenaars te eren. De prijzen worden uitgereikt door Frank de Wit, wethouder van Sport.

Vorig jaar won Worthy de Jong van ZZ Leiden basketbal de titel beste sportman. Beste Sportvrouw werd Tessa van Schagen  van Leiden Atletiek. Koen Plasmeijer van ZVL Bam waterpolo won beste coach, terwijl het dameswaterpoloteam van ZVL Bam de sportploeg van het jaar werd. Beste Aangepaste sporter werd Annika van der Meer voor Handbike en Skiën.

De ereprijs van de LSF ging naar Tjeerd Scheffer voor zijn verdienste voor de Leidse sport als topsport-coördinator. Noah Schutte, Junioren Leiden Atletiek, Joyce van den Berg en Jeroen Oortwijn wonnen vorig jaar de aanmoedigingsprijzen.

Vind je dat iemand de Leidse Sportprijs verdient? Op de website van de Leidse Sportfederatie (LSF) is te zien aan welke voorwaarden sporters en sportclubs moeten voldoen. Nomineren kan nog tot 15 december.

 

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×