Burgemeester Lenferink houdt zich al jaren bezig met het bestrijden van vuurwerkoverlast. Op steeds meer plekken is het afsteken ervan taboe. (Archieffoto: Chris de Waard).

Nog meer vuurwerkvrije zones in Leiden: Bos van Bosman en dierenasiel

Het aantal gebieden waar tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken, wordt nog verder uitgebreid dan burgemeester Lenferink aan de gemeenteraad had voorgesteld. Vorig jaar was het afsteken van vuurwerk niet toegestaan in de Leidse Hout en in Polderpark Cronesteyn.

Het college van burgemeester en wethouder had de raad voorgelegd om daar dit jaar het Merenwijkpark, het Stevenshofpark, Park Kweeklust in de Mors en Park Hooghkamer in Leiden Zuid-West aan toe te voegen. gisteravond boog de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid zich over het voorstel en besloot binnen vijf minuten dat er nog wel twee extra vuurwerkvrije plekken aan konden worden toegevoegd. Het Bos van Bosman en de omgeving van het dierenasiel in de Stevenshof.

Het Bos van Bosman ligt tegenover het voormalige TNO-gebouw aan de Wassenaarseweg. Daar worden sinds kort vluchtelingen opgevangen en die zouden weleens getraumatiseerd kunnen raken van de harde knallen. Dat denkt in elk geval Dick de Vos van de Partij voor de Dieren. Burgemeester Lenferink honoreert de wens om ook het Bos van Bosman vuurwerkvrij te maken wel, maar wijst erop dat daarmee niet de hele omgeving van de vluchtelingenopvang vuurwerkvrij wordt gemaakt: “Ik denk dat het goed is dat de mensen die daar nu verblijven zich realiseren dat het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling hier een gebruik is.”

Ook rond dierenasiel Stevenshage gaat vrijwel zeker een vuurwerkverbod gelden. Burgemeester Lenferink kijkt nog even of er een duidelijke zone rondom de dierenopvang kan worden aangegeven, zodat bewoners en bedrijven in de buurt wel vuurwerk kunnen afsteken.

Leiden Politiek Vuurwerkverbod


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×