Nog meer vuurwerkvrije zones in Leiden: Bos van Bosman en dierenasiel

5

Het aantal gebieden waar tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken, wordt nog verder uitgebreid dan burgemeester Lenferink aan de gemeenteraad had voorgesteld. Vorig jaar was het afsteken van vuurwerk niet toegestaan in de Leidse Hout en in Polderpark Cronesteyn.

Het college van burgemeester en wethouder had de raad voorgelegd om daar dit jaar het Merenwijkpark, het Stevenshofpark, Park Kweeklust in de Mors en Park Hooghkamer in Leiden Zuid-West aan toe te voegen. gisteravond boog de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid zich over het voorstel en besloot binnen vijf minuten dat er nog wel twee extra vuurwerkvrije plekken aan konden worden toegevoegd. Het Bos van Bosman en de omgeving van het dierenasiel in de Stevenshof.

Het Bos van Bosman ligt tegenover het voormalige TNO-gebouw aan de Wassenaarseweg. Daar worden sinds kort vluchtelingen opgevangen en die zouden weleens getraumatiseerd kunnen raken van de harde knallen. Dat denkt in elk geval Dick de Vos van de Partij voor de Dieren. Burgemeester Lenferink honoreert de wens om ook het Bos van Bosman vuurwerkvrij te maken wel, maar wijst erop dat daarmee niet de hele omgeving van de vluchtelingenopvang vuurwerkvrij wordt gemaakt: “Ik denk dat het goed is dat de mensen die daar nu verblijven zich realiseren dat het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling hier een gebruik is.”

Ook rond dierenasiel Stevenshage gaat vrijwel zeker een vuurwerkverbod gelden. Burgemeester Lenferink kijkt nog even of er een duidelijke zone rondom de dierenopvang kan worden aangegeven, zodat bewoners en bedrijven in de buurt wel vuurwerk kunnen afsteken.

Delen

5 reacties

 1. Nou dat vind ik kolder, het Bos van Bosman moet juist vuurwerk zijn dan hebben ze juist het gevoel dat ze thuis zijn en dat Rusland flinke bommen neerpleurt op ISIS

 2. F. Hagedoorn op

  Er druppelen momenteel berichten binnen dat burgers in ons land op markten en andere openbare ruimten angstig reageren of zich bijna dood schikken als er (zwaar of ratelend) vuurwerk afgaat.
  Iedereen heeft kennelijk nog de dodelijke aanslagen in Parijs in het achterhoofd.
  Dit in aanmerking genomen was het niet zo’n slecht idee, een totaal vuurwerkverbod, van Dick de Vos van de Partij voor de Dieren en onze burgemeester Lenferink. Een vooruitziende blik bijna, zou je zeggen.

 3. Geen vuurwerk, geen kerstboom, wel een hoop LED verlichting en een heuse kerstmarkt. Het wordt een toppie kerst in ons Leiden ;))

  • MICHIEL de partij van de dieren wil niks in leiden .
   WIE stemt er nu op de partij van de dieren. niet meer doen !

   • Nou Kees, het schijnt dat Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, prinses Irene, Jort Kelder, Georgina Verbaan, Maarten ’t Hart, Koningin Maxima, Maarten Biesheuvel, Eva Biesheuvel, Jan Wolkers (vroeger), Katja Schuurman, en nog velen meer op de Poezen & Dierenpartij stemmen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline