Poster voor de Amnesty Schrijfmarathon (Foto: Amnesty Leiden).

Morgen tweede Amnesty Schrijfmarathon in Leiden

10 december is de Dag van de Mensenrechten. Vandaar dat Amnesty International morgen wereldwijd schrijfmarathons organiseert onder de noemer ‘Write for Rights’. Voor deze marathon roept Amnesty op brieven te schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Zes van deze mensen zullen speciaal worden uitgelicht. Ook Leiden doet mee, voor de tweede keer. De Leidse schrijftafels zullen staan op het Stadhuisplein.

Morgenochtend om 10 uur zal wethouder Roos van Gelderen, bijgestaan door de Leidse dichter Anton Korteweg, de marathon officieel openen. Korteweg zal daarbij een aantal gedichten voordragen. Om 19.00 zal een projectie van de eerste regel van Artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens worden onthuld, op een muur in de Kapelsteeg. ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren’. Een definitieve geverfde versie zal volgend jaar lente op dezelfde muur prijken.

“Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden”, zo zegt Amnesty Leiden. Meer informatie over de marathon staat op Facebook.

Leiden Amnesty International Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×