De 15 knuffelpanda's van het Wereldnatuurfonds trokken vanmiddag veel bekijks op de ijsbaan op de Nieuwe Rijn. (Foto's: IJsbaan Leiden)

Knuffelpanda's bezoeken ijsbaan Leiden

panda3Vijftien levensgrote, knuffelbare WNF-panda’s hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan de ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Doel van de actie is aandacht vragen voor de natuur. ‘Zet de aarde op 1’ is niet alleen de slogan, maar ook de naam van een tv-programma dat AVROTROS aanstaande woensdag live uitzendt op NPO1.

De ‘Aarde op 1 Pandatour’ ging vrijdag van start in het centrum van Utrecht met een miniconcert van WNF-ambassadeur Ellen ten Damme. Met bezoeken aan Leiden, Groningen, de Efteling en de het Winterparadijs in Den Bosch laten de panda’s samen met het publiek zien dat het tijd is om de aarde op 1 te zetten.

(Foto’s: IJsbaan Leiden).

In de tv-show Zet de Aarde op 1 zingen artiestenteams woensdagavond voor het eerst hun speciaal geschreven lied voor de aarde. Ellen ten Damme voert het team aan dat zich inzet voor de zeeschildpad. Andere artiesten zijn René Froger, Frans Bauer en Tania Kross. Zij hebben zich laten inspireren door een bedreigde diersoort, de schoonheid van de natuur en de bedreigingen waar de aarde aan bloot staat. Het Metropole Orkest verzorgt de begeleiding en Frits Sissing presenteert de live tv-show. WNF-ambassadeurs als André Kuipers, Humberto Tan, Carice van Houten, Loretta Schrijvers en Harm Edens onderstrepen tijdens de show ook de noodzaak van natuurbescherming.

panda1De tv-show Zet de Aarde op 1 is woensdagavond vanaf 21.30 uur live te zien bij AVROTROS op NPO1.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×