ROC-leerlingen in gesprek met de Kamerleden Anne-Wil Lucas (VVD) en Jasper van Dijk (SP). (Foto's: PR).

Leerlingen ROC Leiden willen vooral rust

De leerlingen van ROC Leiden zijn de onrust rond hun opleiding zat. Ze willen rust en vooral een helder antwoord op de vraag wat de toekomst van hun school zal zijn. In een brief, aan de minister van Onderwijs, schrijft de bestuurslid Pim van Dam namens de studentenraad dat de leerlingen erg tevreden zijn over de verbeteringen op hun school. De studenten merken dat in het onderwijs zowel “op het gebied van kwaliteit en processen” de weg omhoog gevonden is. Zo is er “een betere aansluiting van lesuren en er is een meer rust binnen de gebouwen, omdat de pauze gelijk lopen en de lessen ook gelijk starten.” Ook hebben de leerlingen vertrouwen in de nieuwe directeur Ricardo Winter.

ROC Leiden bezoek Kamerleden2De studentenraad is ook blij dat verschillende Kamerleden de moeite hebben genomen zelf te komen kijken hoe het er voor staat. Tijdens een bezoek afgelopen donderdag kwamen SP-Kamerlid Jasper van Dijk en VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas poolshoogte nemen. Eerder dit jaar bezocht CDA-Kamerlid Michel Rog de in opspraak geraakte school. Ook zegt de studentenraad het erg te waarderen dat twee Kamerleden, Anne Wil Lucas en Paul van Meenen (D66) binnenkort een gastcollege komen geven. De studentenraad moedigt “alle Kamerleden aan hetzelfde te doen”.

De studentenraad hoopt voor 2016 op “rust, reinheid en regelmaat”, zodat de leerlingen zich weer kunnen richten op hun opleiding, stages en straks hun loopbaan.

Leiden Onderwijs ROC ROC Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×