Het Leidsch Trefpunt staat dagelijks vol met vrijwilligers die meehelpen aan de opbouw. Iedereen helpt mee om voor het kerstfeest dat zondag wordt gehouden klaar te zijn. (Foto: Siem van der Salm).

Leidsch Trefpunt blijft open ondanks brandschade

Het Leidsch Trefpunt heeft veel schade opgelopen na de brand die gisterochtend ontstond in het pand ernaast. In het gebouw van de organisatie die bezig is met een kerstactie stonden veel voedingswaren en kleding opgeslagen die nu weggegooid moeten worden. Ron Flippo van de stichting Leiden Helpt hoopt dat de actie ondanks de grote tegenslag alsnog succesvol wordt.

De schade
Door de brand is er veel roet op de kleding en etenswaren terecht gekomen. Volgens de Voedsel- en Warenautoriteit moet al het eten waar een laag roet op zit weg. Alleen voedsel in blik kan behouden blijven. Roet gaat overal makkelijk doorheen waardoor ook het eten in de kerstpakketten niet gedoneerd kan worden. Ook bijna alle kleding is onbruikbaar. De brandgeur is zo in de kleren getrokken dat wassen geen zin meer heeft.

Toekomstbeeld
Het hele gebouw wordt nu schoongemaakt en er wordt uitgezocht welke spullen nog bruikbaar zijn om weg te geven. ‘T Leidsch Trefpunt hoeft niet naar een andere locatie te verhuizen om de kerstactie door te kunnen zetten. Het kerstfeest dat zondag staat gepland gaat toch gewoon door in het eigen pand. Er komen nog steeds veel mensen extra doneren en de organisatie hoopt alsnog veel voeding en kleren weg te kunnen geven. Artiesten komen voor de gelegenheid gratis optreden wanneer mensen de kerstpakketten komen ophalen. ”Hoewel dit een grote tegenslag is voor ons gaan we toch door en geven we niet op. Er zijn veel vrijwilligers die meehelpen aan de opbouw en we hopen dat het alsnog een succesvolle kerstactie wordt. Het kerstfeest is een mooie manier om het af te sluiten”, aldus Ron Flippo.

 

 

 

Leiden Leidsch Trefpunt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×