De kinderen zongen samen met rapper KJ liedjes om de kinderruimte te openen en deden diverse activiteiten tijdens de dag van de opening. (Foto's: J.P. Kranenburg).

'WereldLAB' geopend in Museum Volkenkunde

In het gezelschap van veel kinderen en wethouder van cultuur Robert Strijk opende de directeur van Museum Volkenkunde, Stijn Schoonderwoerd, afgelopen zaterdag het WereldLAB. De kinderruimte die met behulp van het VSBfonds, SNS Reaal en Zabawas mogelijk is gemaakt, is een vaste ruimte voor educatie- en publieksprogramma’s in het museum. Daarnaast wordt de plek gebruikt voor activiteiten van de Wereld Club, de kinderclub van het museum.

Voor de opening werd er een muur van ballonnen voor de ingang doorgeprikt enĀ zong een groep Wereld Clubleden samen met rapper KJ een clublied dat ze zelf hadden geschreven. Na de opening konden de aanwezigen het WereldLAB bewonderen.

Het lab bestaat uit een workshopruimte waar onder andere voorstellingen gegeven zullen worden. VerderĀ is er een gamelanruimte en een creatief atelier. In de ruimte worden schoolgroepen ontvangen en kunnen jonge bezoekers er een interactief spel spelen.

 

 

 

 

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×