De Houtmarktschool bij het Huigpark krijgt er morgen 29 leerlingen bij.

Vluchtelingenkinderen naar Houtmarktschool

Vanaf morgen kunnen zo’n 30 vluchtelingenkinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar naar een gewone school in Leiden. Dat heeft wethouder De Wit (onderwijs) net bekend gemaakt. In een brief aan de raadscommissie Onderwijs en Samenleving legt hij uit dat in de Houtmarktschool enkele lokalen leeg staan waar de kinderen taalles gaan krijgen van bevoegde NT2-docenten. Dat staat voor ‘Nederlands als 2e Taal’.┬áTot nu toe kregen de kinderen van de basisschool leeftijd op de opvanglocatie aan de Wassenaarseweg les van vrijwilligers.

Op de Houtmarktschool wordt momenteel les gegeven aan vier groepen speciaal onderwijs. Daar komen nu twee groepen bij met de vluchtelingenkinderen. Daarvoor zijn drie leerkrachten beschikbaar. Er wordt deze week begonnen met een opstartprogramma. Na de kerstvakantie krijgen de kinderen vijf dagen per week les van 9.00 uur tot 14.00 uur.

Afgelopen vrijdag heeft de gemeente Leiden samen met PROO (de┬áStichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden) dat het onderwijs verder organiseert, een vragenuurtje gehouden voor ouders van de kinderen die al op de Houtmarktschool zitten. Volgens wethouder De Wit zijn daar bestaande zorgen van ouders grotendeels weggenomen: “Er was een beperkt aantal ouders aanwezig. Die erkennen volmondig dat ook de vluchtelingenkinderen recht op onderwijs hebben, maar maken zich begrijpelijkerwijs ook zorgen over hun eigen kwetsbare kinderen”, aldus de wethouder die blij is met de inzit van de Leidse schoolbesturen en het COA: “Er is snel gehandeld om deze kwetsbare groep van goed onderwijs te voorzien en daar ben ik trots op. Elke dag geen onderwijs is een dag te lang.”

Leiden Politiek Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×