De opstelling waar de ouderen gezamenlijk zullen eten tijdens het kerstdiner in Van der Valk (Foto: Nationaal Ouderenfonds).

Eenzame ouderen dineren bij Van der Valk Hotel Leiden

Van der Valk Hotel Leiden en het Nationaal Ouderenfonds organiseren morgen een kerstdiner voor ouderen. De organisatoren nemen dit initiatief, omdat veel ouderen de feestdagen eenzaam doorbrengen. Zo’n zestig genodigden komen dineren.

Tijdens het diner is er live muziek en kunnen ouderen elkaar onder het eten leren kennen. Verder wordt er gedurende de avond aan ‘slow daten’ gedaan. Er worden dan korte gesprekjes gevoerd met elkaar om te kijken of zij nog eens willen afspreken. Van der Valk Hotel Leiden en het Nationaal Ouderenfonds willen hiermee de sociale leefwereld van eenzame ouderen vergroten.

Het is niet de eerste keer dat het etentje wordt georganiseerd. Ruim twaalf jaar geleden kwam het Nationaal Ouderenfonds met het idee om een kerstdiner voor eenzame ouderen te houden bij een vestiging van Van der Valk Hotel. Nu doen er inmiddels ruim veertig Van der Valk Hotels & Restaurants mee aan het initiatief.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×