De zaal met stukken uit de Griekse oudheid werd ingericht door Architectenbureau Jowa. (Foto's: PR).

Vernieuwd Museum Oudheden vanaf vandaag weer open

Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) is sinds vandaag weer open voor publiek. In verband met een asbestsanering en verbouwing was het museum ruim een half jaar gesloten. Nu zijn de vernieuwde vaste opstellingen Grieken, Etrusken en en Romeinen voor het publiek te bewonderen. Ook zijn er drie tijdelijke tentoonstellingen in het museum.

De verbouwing is nog niet helemaal afgerond. Op 1 april gaat nog een gedeelte van het museum open, namelijk de eerste verdieping rondom de entreezaal. Daar is 840 vierkante meter nieuwe ruimte gecreeërd, waardoor grotere tijdelijk tentoonstelling kunnen worden geplaatst. De beroemde Egypte collectie van het museum pas in oktober 2016 weer te zien, dan is het hele museum weer open.


Wim Weijland (directeur RMO) sprak met onze verslaggever over de verbouwing van het museum.

De vaste collectie van de Klassieke Oudheden (Grieken, Etrusken en Romeinen) hebben nieuwe zalen gekregen. De zalen zijn zeer modern te noemen. “Het is spectaculair geworden, je voelt je er meteen thuis”, vindt conservator Ruurd Halbertsma, die de vaste tentoonstellingen samenstelde.


Ruurd Halbertsma (conservator RMO) sprak met onze verslaggever over de nieuwe vaste opstelling over de Griekse Oudheid.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×