(Afbeelding: PR).

Nieuwe Woningwet mogelijk consequenties voor Leidse studentenwoningen

De nieuwe Woningwet, die momenteel door het ministerie wordt ontwikkeld, schrijft voor dat woningbouwcorporaties niet meer voor andere partijen panden mogen exploiteren. Dat betekent dat Duwo niet meer gemakkelijk kan samenwerken met woningbouwcorporaties. Wethouder Paul Laudy vindt dit niet wenselijk, volgens hem is het een win-winsituatie wanneer Duwo niet volledig hoeft op te draaien voor exploitatiekosten.

De nieuwe wet heeft mogelijk consequenties voor de nieuwe Campus van de Universiteit Leiden. “Mijn uitgangspunt is dat het geen consequenties heeft”, aldus wethouder Paul Laudy, “maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat nog niemand weet hoever de nieuwe wet gaat.”


Paul Laudy over de gevolgen van de nieuwe Woningwet voor Leidse studentenwoningen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×