(Foto: Rolf Eijgenraam).

Infopunt de Ruijter in Zeeheldenbuurt zondag open

Het nieuwe ‘Infopunt de Ruijter’ in de Zeeheldenbuurt in Leiden wordt aanstaande zondag officieel geopend door wethouder Marleen Damen. Bij het informatiepunt aan de De Ruijterstraat 29 kunnen bewoners terecht met hun vragen over zorg, inkomen en andere gemeentelijke informatie.

De officiële opening begint zondag om 14.00 uur. Nadat wethouder Marleen Damen het informatiepunt heeft geopend, is er tijd voor een drankje en een hapje. De aanwezigen krijgen een banketstaaf van Bakkerij Meijers uit de Trompstraat mee.

Buurtmakelaar
Ook wordt de nieuwe ‘buurtmakelaar’ Jos Derissen geïntroduceerd. Hij gaat buurtbewoners helpen met het opzetten van activiteiten in de buurt. Denk daarbij aan kinderclubjes, activiteiten voor ouderen, cursussen, sport en culturele activiteiten.

Pilot
Het nieuwe punt is een pilot van de gemeente om zorg en informatie in de wijk aan te bieden. Buurtbewoners kunnen bij het infopunt ook thuiszorg aanvragen. Het informatiepunt vormt ook een platform voor oproepen en aanvragen voor klusjes in en rond het huis van buurtbewoners van Zeeheldenbuurt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×