Emile Jaensch, op dit moment nog dagelijks bestuurder in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost, wordt de nieuwe burgemeester van Oegstgeest. (Foto: PR).

Emile Jaensch nieuwe burgemeester Oegstgeest

De gemeenteraad van Oegstgeest heeft Emile Jaensch voorgedragen voor de vacature nieuwe burgemeester. “Ik ben vereerd met mijn voordracht”, aldus Emile Jaensch. De 47-jarige Jaensch vervangt daarmee Jan Waaijer, waarnemend burgemeester. Waaijer vervult die functie sinds het vertrek van Els Timmers in april 2014.

“Oegstgeest is een aantrekkelijke gemeente met betrokken bewoners”, stelt Emile Jaensch. “Ik vind het een prachtige uitdaging om hier als burgemeester aan de slag te gaan.” De VVD-er kan naar verwachting in februari volgend jaar beginnen als burgemeester van Oegstgeest.

Emile Jaensch is op dit moment dagelijks bestuurder in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost. Eerder was hij bestuurder en stadsdeelvoorzitter in Amsterdam Oud-Zuid. Daarvoor was Jaensch organisatieadviseur bij onder andere PriceWaterhouseCoopers.

Procedure
De procedure van benoeming tot burgemeester is nu bijna afgerond. Emile Jaensch zal nu op gesprek gaan bij de minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk. Daarna benoemt de Koning hem tot burgemeester van Oegstgeest. Tot slot beëdigt de commissaris van de Koning de burgemeester in de gemeente.

Oegstgeest Politiek emile jaensch


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×