De aankomst van 'Pilgrims' in Amerika. 'The Landing of the Pilgrims' werd 1805 geschilderd door Michele Felice Cornè.

Leiden neemt mogelijk deel aan Pilgrimjaar

Over vijf jaar is het precies 400 jaar geleden dat de Pilgrims met de Mayflower aankwamen in Amerika. Dat schip vertrok vanuit Leiden. Dat wordt in 2020 gevierd. Michaël Roumen, vertrekkend cultuurmakelaar, begint in januari met zijn werkzaamheden als ‘kwartiermakelaar’ en gaat onderzoeken wat Leiden zou kunnen met dit ‘Pilgrimjaar’.

Michaël Roumen zal contact opnemen met verschillende Leidenaren die zich al bezighouden met het Pilgrimjaar, om te onderzoeken wat de stad te bieden heeft. Daarnaast zal Roumen ook contact opnemen met de partijen in Engeland en Amerika die zich bezighouden met de viering in 2020.


Michaël Roumen sprak met Chris de Waard over het Pilgrimjaar.

Cultuur Leiden pilgrimjaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×