Hoewel het in november nog niet mocht, beklommen Leidse klimaatactivisten toen de bomen in de Burcht. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Leidenaar mag weer de boom in klimmen

In de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat onder meer vastgelegd dat je in Leiden weer in bomen mag klimmen. In het verleden werd dit verboden om schade aan bomen te voorkomen en om te voorkomen dat demonstranten in bomen klimmen. “Maar als het echt de spuigaten uitloopt, heb ik nog wel middelen om het boomklimmen tegen te gaan” verzekert burgemeester Henri Lenferink.

Nepwapens op kermis
Daarnaast is er in de nieuwe APV een besluit genomen rondom de nepwapens die mensen kunnen winnen op de kermis van 3 oktober. In de raad is nu de motie aangenomen die aangeeft dat de gemeente gaat proberen de nepwapens uit de speeltenten op de kermis te verbannen.

Colportage
De burgemeester wil nog proberen in de nieuwe APV een besluit op te nemen op het gebied van colportage, dat is het verkopen van commerciële producten aan de deur. Hij wil dit fenomeen uitbannen in Leiden.


Burgemeester Henri Lenferink vertelde Chris de Waard over de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening.

Leiden Politiek nepwapens


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×