Tijdens de ceremonie ontving elke nieuwe Nederlander persoonlijk het bewijs van het Nederlanderschap van burgemeester Lenferink. (Foto's: Gemeente Leiden).

26 nieuwe Nederlandse nationaliteiten uitgereikt

In de Burgerzaal van het stadhuis ontvingen gisteren 26 mensen de Nederlandse nationaliteit van Burgemeester Lenferink. Het was landelijk Naturalisatiedag. Dan overhandigen gemeenten in Nederland tijdens een feestelijke ceremonie het bewijs van Nederlanderschap aan nieuwe Nederlanders.

Mensen komen in aanraking voor naturalisatie wanneer zij ouder dan achttien jaar zijn en minstens vijf jaar onafgebroken in Nederland wonen. Daarnaast moet iemand Nederlands kunnen spreken en moet het verplichte inburgeringsexamen gehaald zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×