Zo'n 20 statushouders zijn inmiddels ondergebracht in Leidse woningen. Begin volgend jaar wordt duidelijk op welke drie grotere opvanglocaties Leiden samen met de buurgemeenten 50 tot 100 vergunninghouders tijdelijk gaat onderbrengen. "Dat worden er wel eerder 50 dan 100", zegt Lenferink.  

Tientallen statushouders onder dak in Leiden

De eerste circa 20 statushouders zijn de afgelopen weken in Leiden gehuisvest. Het gaat om een extra inspanning van de gemeente Leiden om vluchtelingen die inmiddels een vergunning hebben en in Nederland mogen blijven versneld van een woning te voorzien. Op die manier wordt plek vrijgemaakt in asielzoekerscentra, zodat vluchtelingen daar opgevangen kunnen worden in plaats van in sporthallen.¬†Waar de statushouders zijn ondergebracht maakt de gemeente niet bekend omdat het om losse woningen gaat. “Dat doen we nooit als het tot op de persoon herleidbare informatie gaat”, zegt burgemeester Lenferink.

In regionaal verband is Leiden ook bezig met drie grotere opvanglocaties. Waar die komen, wordt begin volgend jaar bekendgemaakt, na het kerstreces.

Leiden Politiek Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×