(Foto's: J.P. Kranenburg).

'Fuji in beeld' bij SieboldHuis

Het SieboldHuis museum opende op  9 december feestelijk de nieuwe tentoonstelling ‘Fuji. Iconische berg in beeld’. Tijdens de opening van de tentoonstelling waren Masaru Tsuji, de ambassadeur van Japan, en wethouder Frank de Wit aanwezig. Op 10 december opende de tentoonstelling voor het publiek.

De berg Fuji is een beroemd en dominant landschappelijk element van Japan. De iconische berg met besneeuwde top ligt een kleine honderd kilometer ten zuiden van Tokyo.  Met bijna 4000 meter hoogte en een omtrek van vijftig kilometer is de hoogste berg van Japan vanuit de wijde omtrek te zien. Het uitzicht op de berg is nooit hetzelfde, de aanblik verandert van dag tot dag en van seizoen tot seizoen. Schrijvers, dichters, schilders, prentkunstenaars en fotografen zijn geïnspireerd door de heilige berg. Fuji werd bezongen, beschreven, afgebeeld, beklommen en vereerd en ontwikkelde zich tot het nationale icoon van Japan.

Fuji in twee delen
De tentoonstelling ‘Fuji. Iconische berg in beeld’ is verdeeld in twee delen. Van 10 december tot 24 januari 2016 is deel 1 te zien waar speciale aandacht wordt gegeven aan de werken van Hokusai Thema’s van de prenten en foto’s: Fuji vanuit Edo, de Fuji cultus, het Hollands perspectief, en Fuji in de 18de en 19de eeuw.

Van 26 januari tot en met 6 maart 2016 wordt speciale aandacht gegeven voor de werken van Hiroshige In het tweede deel  komen prenten en foto’s aan bod zoals: Fuji vanuit Tōkaidō, Fuji, valk & aubergine, en Fuji in de 20ste en 21ste eeuw.

Meer informatie over de tentoonstelling ‘Fuji. Iconische berg in beeld’ en Japanmuseum SieboldHuis vind je op de website van SieboldHuis.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×