Leidenaren niet meer dubbel gepakt bij diefstal rijbewijs

Wie een rijbewijs nodig heeft betaalt daarvoor in Leiden 38,99 euro. Niet al te gek voor een belangrijk document dart bovendien tien jaar geldig blijft. Anders wordt het wanneer de reden voor aanvraag verlies of diefstal is. In zo’n geval rekent de gemeente in principe een toeslag vanĀ 33,95 euro. “Oneerlijk”, zo oordeelt VVD-raadslid Maurice Hoogeveen die daarom met het voorstel kwam om die boete af te schaffen als er sprake is van diefstal of een vorm van overmacht.

Daarin bleek hij niet alleen te staan. Het voorstel werd unaniem aangenomen door de Leidse raad. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de nieuwe werkelijkheid niet heel veel verschil gaat uitmaken voor gedupeerde Leidenaren. Ook het college vond de boete eerder al niet billijk. Hij werd daarom al niet meer in rekening gebracht.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×