Bonaventuracollege zamelt geld in voor vluchtlingenkinderen

Bonaventuracollege Mariënpoelstraat organiseerde op dinsdagavond de lichtjesavond. Iedere kerst organiseren de leerlingen van de eerste en tweede klas van het Bonaventuracollege de avond en halen ze geld op voor een goed doel. Dit jaar werd een recordbedrag van € 4679,81 opgehaald voor fietsen voor schoolgaande vluchtelingen.

In een brief aan de ouders werd de lichtjesavond aangekondigd: “De kinderen hebben al een aantal lessen op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat gevolgd. Ze willen heel graag de taal leren, en kinderen buiten de opvang leren kennen. Binnenkort kunnen de kinderen écht naar school. In een schakelklas, speciaal voor kinderen en jongeren die geen woord Nederlands spreken. Het enige is dat de schakelklas ver weg van de huidige verblijfplaats ligt. Vluchtelingen hebben geen geld voor de bus, of voor ander vervoer. Dus wat hebben deze scholieren nodig? Een fiets!”

Tijdens de lichtjesavond op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat werden meerdere activiteiten georganiseerd. De leerlingen verkochten producten vanuit marktkraampjes, maakten muziek en er was een rad van fortuin. De vluchtelingenkinderen kwamen ook een kijkje nemen bij de feestelijke avond.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×