Leidse fotografe in de race voor NRC foto van het jaar

De Leidse fotografe Zoe van de Kerkhof is met haar foto ‘mijn dansende mam’ een van de kanshebbers voor de foto van het jaar van het NRC fotowedstrijd. In februari werd haar foto door een vakjury als beste foto van die maand gekozen.

“Thuis is waar mijn mama danst. Er is geen subtielere manier om het thuisgevoel weer te geven. De jury van Nederland Fotografeert kent daarom de foto ‘Mijn dansende mam’ de vakjuryprijs van februari toe. Zoë van de Kerkhof is er volgens hen in geslaagd het thema ‘Thuis’ origineel in beeld te brengen: stemmig en een beetje mysterieus.” aldus de vakjury.

Nu wordt door publieksstemmen uit de twaalf foto’s van de maand de foto van het jaar geselecteerd. Met nog maar een dag te gaan staat Van de Kerkhof (31, docent maatschappijleer) al bij de top drie en je kunt nog stemmen tot dinsdag 22 december. Stemmers maken kans op een fotoboek.

Stemmen kan via deze link: foto.nrc.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×