De maatregel dat fietsen voortaan maar twee weken lang in het stationsgebied mogen staan moet zorgen voor meer fietsplekken in Leiden. (Archieffoto).

Fout geparkeerde fietsen sneller verwijderd door gemeente

Mensen mogen hun fiets met ingang van het nieuwe jaar niet langer dan twee weken in het stationsgebied rondom Leiden Centraal laten staan. Dit was eerder nog vier weken. Fietsen die langer gestald staan worden verwijderd. De kortere periode waarin fietsers hun fiets mogen stallen moet er voor zorgen dat er meer stallingsplekken vrij komen.

Fietsen die langer┬ádan twee weken in de stalling staan worden gezien als ‘weesfietsen’. Deze worden uit de fietsrekken gehaald en naar de fietsenopslag naast het kringloopbedrijf Het Warenhuis op het industrieterrein de Waard gebracht. Eigenaren moeten de tweewielers binnen 42 dagen ophalen, anders wordt de fiets verkocht of vernietigd door de gemeente. Fietsers hadden daar eerst drie maanden de tijd voor maar ook die periode is ingekort.

Om genoeg plekken te realiseren om fietsen te stallen, komen er nog 4800 fietsplekken bij onder het Rijnsburgerblok de komende jaren. Om het aantal stallingsplekken zo effectief mogelijk te gebruiken zal er regelmatig gecontroleerd worden op weesfietsen.

Leiden fiets fout = fiets weg fietsfout


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×