Het Kerstbomenasiel in Oegstgeest werd afgelopen zaterdag officieel geopend. (Foto's: Vrij Groen).

Eerste weesbomen opgevangen in Kerstbomenasiel Oegstgeest

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden, het kerstbomenasiel van Vrij Groen in Oegstgeest. Afgelopen zaterdag werden de eerste weesbomen geadopteerd door het kerstbomenasiel. Helaas werden ook weer een aantal bomen afgekeurd omdat de naalden totaal uitgedroogd waren of ze nauwelijks wortels hadden.

Alle woensdagen en zaterdagen in januari kunnen kerstbomen met kluit tussen 13.30 tot 16.00 uur in het asiel geplant worden. Daar kan de boom dan een jaar staan, tot het weer kerst is. Vervolgens kan de eigenaar zijn of haar boom weer komen ophalen. Bij afhalen betalen zij 10 euro asielgeld.

De ervaring leert inmiddels dat niet alle bomen het jaar overleven in de Vrij Groen tuin aan de Rhijnhofweg 13. Maar de organisatie verzekert dat er voor ieder die een boom inlevert, in december weer een boom beschikbaar is.

Robbert en Michèle spraken met Anne Marie van Dam over het Kerstbomenasiel

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×